Héliumos léggömbök

A dekorációhoz használt léggömböket levegővel, a rendezvényekre szánt hangulatteremtő, látványelem jellegű szolgáltatásainknál pedig tiszta héliummal töltjük.

A levegő 21%-ban oxigénből, 78%-ban nitrogénből és 1%-ban egyéb anyagokból tevődik össze, amely keveréknél a hélium lényegesen könnyebb – ennek köszönhetően képesek a héliumos lufik felemelkedni a magasba, még akár némi plusz súlyt is „cipelve” magukkal.

Héliumos lufis szolgáltatásaink:

 

Léggömb felengedés

Héliumos lufik felengedése

 A klasszikus látványelem, amelynél a héliummal töltött színes léggömbök vidám kavalkádja egyszerre emelkedik az égbe.

Világító és villogó LED-es lufik

Világító héliumos léggömbök

 A hagyományos héliumos lufi felengedés, megspékelve egy kis esti extrával, aminek köszönhetően a sötétben lenyűgöző lesz látvány.

Lufi Posta

Lufi Posta képeslapküldés

Jókívánságokkal megírt, felbélyegzett képeslapok küldése a Lufi Posta segítségével, normál vagy világító héliumos léggömbökkel.

 

Mit kell tudni a héliumos lufikról?

Filmekben sokszor látott jelenet, hogy a héliumos léggömbökből a szereplők belélegzik a gázt, s utána percekig mulatságosan magas hangon beszélnek, akár egy rajzfilmfigura. Pedig a héliummal való szórakozás bizony korántsem veszélytelen!

A hélium nem mérgező, egészen másban rejlik veszélyessége.

A magas hang a hélium azon tulajdonságának köszönhető, hogy jóval könnyebb a levegőnél, így kisebb erővel rezegteti meg a hangszálakat a hangképzéskor. Ezzel nincs is probléma, azonban a héliumos léggömbből való szippantgatással a tüdő nem kapja meg a számára szükséges levegőt, így a nemesgázzal szórakozó személy szédülni kezd, elájulhat, de akár fulladás is lehet a móka vége.

Aki pedig a héliumos lufi helyett egyenesen a palackból próbálja meg beszívni a gázt, az a tüdőembóliát kockáztatja, mivel a túlnyomással érkező tiszta héliummal gázbuborékok kerülhetnek a véráramba, s ez repedéseket okozhat a hajszálerekben, különösen a tüdőben.