Gyakran Ismételt Kérdések - tudni!

Mi az a lufiposta? 

A lufiposta során a felengedett léggömbök szalagjára a vendégek képeslapokat kötnek, melyre előzőleg ráírták felajánlásaikat a Pár számára. A képeslapokat mi előre megcímezzük és felbélyegezzük, így bárhol érjenek földet a világon, a megtalálónak csak be kell dobnia egy postaládába. A visszaérkezett képeslapokat a Pár beválthatja a felajánló rokonoknál, barátoknál. 

Milyen alkalomból lehet lufipostát kérni? 

Leggyakrabban esküvők kedvelt színfoltja a léggömbök felengedése, de vannak képeslapjaink egyéb alkalmakra is, mint születésnapok, házassági évfordulók, ballagások… Egy gyerekzsúron például jó szórakozás lehet további ajándékokat felírni a képeslapra a kis ünnepelt számára, és aztán kíváncsian várni, vajon melyik érkezik vissza, és szerez újabb örömöt a születésnaposnak. 

Mi a különbség a lufiposta és a léggömbfelengedés között?

A léggömbfelengedés során nincsenek képeslapok a szalagok végén, mindössze a színes, és akár világító léggömbök szállnak az ég felé, amely így is csodálatos látványt nyújt, akár nappal, akár éjszaka. A lufiposta alkalmával viszont a léggömbök egy megcímzett, felbélyegzett képeslapot is visznek magukkal, amelyre korábban a vendégek felajánlásokat írtak az ifjú Pár számára. 

Van bármi teendőm a lufikkal a szolgáltatás megrendelése után?

Nincs. A mi feladatunk, hogy a vendégeknek csak a felajánlásaikat / jókívánságaikat kelljen ráírni, és végül felengedni a magasba a léggömböket. Tollat mi biztosítunk, ezen kívül a helyszínen felfújjuk a lufikat, a vendégek a szalagokra kötözik. Minden esetben tartósító zselével kezeljük a lufikat. A képeslapokat előre megcímezzük és felbélyegezzük, így azokkal semmilyen további teendőtök nincsen. 

Lehet egyedi képeslapot kérni?

Természetesen lehet. Ha van olyan kép, amit szeretnétek rárakni a képeslapra, esetleg van egy közös szimbólumotok, amit szívesen felengednétek az égbe a képeslapokon, grafikusunk elkészíti. Csak annyi a dolgotok, hogy megrendeléskor jelzitek nekünk, és elkülditek a választott képet az instrukciókkal. 
Amennyiben Ti szeretnétek elkészíteni/készíttetni a grafikát, kérjük, hogy nyomdai minőségben küldjétek el nekünk. 

Lehetőség van a sablonszöveg változtatására is, illetve ha nincs saját képetek, de van ötletetek, hogy mit szeretnétek látni a képeslapon, annak a megvalósítása is megoldható. 

Elbírja a lufi a képeslapot?

Igen. A léggömbök mérete és a képeslapok súlya úgy kerül megállapításra, hogy véletlenül se okozzon problémát a felengedés. A képeslapot tartós, de könnyű papírra készítjük, léggömbjeink pedig kiváló minőségűek, és elegendő méretűek, így alig érzik meg, hogy súlyt kötöttünk a szalagok végére. 

Mivel van megtöltve a léggömb, hogy tud repülni? 

Cégünk tiszta héliummal tölti meg a lufikat, így azok napokig képesek a levegőben maradni. A hélium egy nemes gáz, amely színtelen és szagtalan, akár a levegő, de annál sokkal könnyebb, így képes felemelkedésre bírni a megtöltött anyagokat. 

Gyúlékony a hélium?

Nem. A hélium a világegyetem légkörében is megtalálható, igaz, hogy csak elenyésző mennyiségben. Nem lép reakcióba más elemekkel, mindössze a meleg hatására tágul egy kicsit, ami a léggömbök kidurranását okozhatja, ezért a felfújt lufikat érdemes legfeljebb szoba-hőmérsékletű helyiségben tárolni a felengedésig, de semmiképpen sem a napon, vagy autóban. 

Miért nem levegővel kell tölteni a léggömböt?

Dekorálás során valóban levegővel fújják fel a léggömböt, mivel nincs szükség azok reptetésére. Ha viszont szeretnénk, hogy az ég felé szálljon, ellentmondva a gravitáció törvényeinek, egy, a levegőnél könnyebb anyaggal kell megtölteni, ez pedig a hélium. A léggömbök felfújása ipari héliummal történik, a mi esetünkben nem levegővel kevert, hanem tiszta héliummal, amely biztosítja, hogy a léggömbök napokig a levegőben maradjanak. 

Miért nem lélegezhetem be a héliumot? Mérgező?

Maga a hélium belélegezve nem mérgező, és a veszélye nem ebben rejlik. Bizonyára többen láttak már olyan fiatalokat, akik a lufiból beszívják a héliumot, és kilégzéskor a hangjuk, mint egy rajzfilmfigurának. Ez azért van, mert a hélium hasonlóan színtelen és szagtalan gáz, akárcsak a levegő, viszont könnyebb annál, ezért nem olyan erővel rezegteti meg a hangszálakat. 

A veszély abban van, hogy a hélium belégzésekor a tüdő nem jut oxigénhez, ezért szédülést okoz, súlyosabb esetben pedig akár ájulást és fulladást is. Lufi helyett a héliumos palackból beszívni a nemesgázt pedig még ennél is rosszabb következményekkel járhat: a tüdő elrepedhet, tehát tüdőembóliához vezethet!

A lufikat kint hagytam a napon, miért durrantak ki? 

A léggömbök héliummal vannak töltve, ami pedig hő hatására tágul, szétfeszítve ezzel a léggömböt. Ezért mindig árnyékos helyen, vagy elsötétített helyiségben tároljuk a lufikat, ha tudjuk, hogy csak néhány óra múlva kerülnek felengedésre. 

Ha viszek magammal a helyszínre lufit, azt is fel lehet fújatni? 

Ez attól függ milyen márkájú a lufi. A hélium sajnos nagyon drága, és a nem megbízható forrásból származó léggömbök felfújása során a rossz minőségű lufi kidurranhat, a hélium pedig elillan a levegőbe. 

Mennyi a minimum lufi mennyiség, amit rendelni lehet?

A látvány szempontjából minimum 40-50 db léggömb ami már látványos, de persze kevesebb is rendelhető. 100 db felett már igazán szép látványosság és sokáig láthatóak a léggömbök. Fontos mérlegelni, hogy az adott távolságra hány db-tól éri meg, az útiköltséget is figyelembe véve. 

Hány képeslap érkezik vissza a Pár/Ünnepelt részére?

Ez függ a megrendelt léggömbök mennyiségétől, az időjárási körülményektől, és a megrendelés helyszínétől is. Számolni kell természetesen a Megtaláló személyével is, de mivel bélyegezett képeslapokról van szó, és az emberek szeretnek részt venni a szép és romantikus dolgokban, így biztosan elviszik a Postára a megtalált képeslapokat, nem kizárt, hogy egy kis saját jókívánság ráírásával adják fel. 

Mennyi ideig repül egy lufi? 

A héliumos lufi ideális időjárási körülmények között körülbelül 20-24 órán át bírja a terhelést. Igény esetén tartósító zselével kenjük be a lufi belsejét, hogy az anyag tovább kitartson, így akár 5-6 napon keresztül is képes repülni. 

Milyen színű lufikat lehet választani?

Ide kattintva megtekinthetőek a színmintáink, melyből tetszőleges kombináció választható. A választott szín lehet az esküvő színéhez igazodó, vagy lehetnek a Pár kedvenc színei is. 

El kell mennem az elkészült, felfújt lufikért?

Nem. A szolgáltatásba beletartozik, hogy a helyszínen fújjuk fel a léggömböket, hogy az út során ne érje őket sérülés, és ne legyenek kitéve a melegnek vagy éles tárgyaknak. 

Kell tollat vinnem a násznép/vendégek számára?

Nem. A tollak biztosítása a szolgáltatásunk része.

Mitől világít a világítós lufi? Mi az a led? 

A led izzót, egy gombelemhez rögzítünk. A led nem forrósodik fel, mindössze világít, és ezzel gyönyörű, sejtelmes fényt ad a lufiknak. Az így felengedett léggömbök éjszaka csodálatos látványt nyújtanak, derengő csillagokként ragyogják be az eget. 

Mi van, ha az esküvőnk/rendezvény napján nem megfelelő az időjárás a léggömbfelengedéshez?

Sajnos az időjárási körülményekért nem tudunk felelősséget vállalni, de olyan megoldásra van lehetőség, hogy a tartósító zselével kezelt léggömböket a helyszínen hagyjuk, és néhány órával, esetleg 1 nappal később még felengedhetőek. Tudni kell azonban, hogy a csepergő eső még nem jelent akadályt a lufiknak, nyáron pedig inkább csak átmeneti záporokra lehet legfeljebb számítani, ami jön és megy. 

Hová tegyük az elkészült lufikat, ha csak később lesz a felengedés? 

A lufik elhelyezését szintén kollégáink végzik, Nektek csak egy helyiséget, vagy helyet kell biztosítanotok erre az esetre, ahová le tudjuk tenni a léggömböket.  

Lehet rendelni kívánságlámpást is? 

Nem. A kívánságlámpást baleset- és tűzveszélyessége miatt betiltották, mivel a kívánságlámpás közepébe nyílt lángot helyeznek, amelytől a papírból készült lámpás földet érés esetén kigyulladhat. 

Megrendelhetem a szolgáltatást a Pár tudta nélkül is? 

Természetesen igen. Gyakran rendelik meg a szolgáltatást a barátok, rokonok, hogy meglepetést szerezzenek a Párnak, és ezzel egy gyönyörű élményt ajándékozzanak nekik. Ilyen esetekben a lufi fújást bizonyos távolságból, a legnagyobb titokban csináljuk, és csak a megfelelő pillanatban leplezzük le a léggömböket.

Honnan tudja a megtaláló, hogy kinek a képeslapját találta meg? 

A képeslapokat úgy készítjük el, hogy előre megcímezzük, felbélyegezzük. Ezen kívül minden képeslap tartalmaz egy Kedves Megtaláló! kezdetű kis szöveget, amelyben tudatja a Pár, hogy milyen alkalomból és milyen célból engedték útjára a léggömböt, és izgatottan várják a képeslap visszaérkezését. 

Kell bélyeget vennie a megtalálónak a képeslapra?

Nem. A képeslapokat mi bélyegezzük fel, így sem a vendégeknek, sem a megtalálónak nem kell erre költenie. 

Nem károsítják a földet ért lufik a környezetet? 

Nem, a léggömbjeink környezetkímélő anyagból készülnek, így természetes úton lebomlanak, akár a falevelek. 

Csak lufit és héliumot szeretnék rendelni külön-külön, van erre lehetőség? 

Mivel cégünk nem kereskedik a léggömbökkel, és nem viszonteladó, így tőlünk csak maga a szolgáltatás rendelhető meg, a termékek külön-külön nem. 

Mennyivel az esküvő/rendezvény előtt kell leadnom a rendelésem? 

Természetesen minél előbb, annál jobb. Nyári időszakban ez különösen igaz, hiszen egymást érik a megrendelések, így a nagyon későn bejövő megkereséseket nem biztos, hogy tudjuk teljesíteni. Utolsó pillanatban leadott rendeléseket is megpróbálunk kiszállítani, de csak a meglévő készletből tudunk gazdálkodni. 

Hogyan tudom megrendelni a lufiposta szolgáltatást? 

A lufiposta.hu oldalon található Ajánlatkérő fül alatt igényelhető árajánlat, az alábbi elérhetőségeken pedig tájékoztatást tudunk nyújtani, és válaszokat a további kérdéseitekre!

Üdvözlettel: 
a Lufiposta.hu csapata 

Mobil: +36-30-419-2621 vagy +36-30-456-1895 
E-mail: 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.